“Henk Beekman Memorial” voor Organisatie Peelland Kersttoernooi

Ze bestaan al maar liefst 50 jaar ! En in 1970 organiseerden Harrie Claassen en gymleraar Huub Rooymans van het Peelland College een sporttoernooi voor meisjes en jongens van Deurnese basisscholen. Het toernooi heeft vanaf oorsprong altijd bestaan uit een handbaldag voor alleen meisjes en een voetbaldag voor alleen jongens. Op veler verzoek hebben ze sinds 2016 (deels) gemengde teams. Het handbaltoernooi zal gespeeld worden door een team van meisjes aangevuld met maximaal 2 jongens in het veld. Meer jongens op de reservebank zijn toegestaan. Het voetbaltoernooi zal gespeeld worden door een team van jongens, aangevuld met maximaal 2 meisjes in het veld. En meer meisjes op de reservebank is ook toegestaan. Een mooie gelegenheid voor toekomstige schoolverlaters om elkaar alvast op sportieve wijze te kunnen ontmoeten. Harrie is vele jaren nauw betrokken geweest en heeft langzaam het stokje overgedragen aan andere commissieleden. Vanaf 1979 stelde hij een wisselbeker beschikbaar die wordt uitgereikt aan de school welke op beide dagen de meeste punten heeft behaald. In 2014 is Harrie op 84- jarige leeftijd overleden waarna de familie heeft besloten om de ‘Harrie Claassen wisselbokaal’ te blijven sponsoren aan ‘zijn’ toernooi.

Speciaal voor de editie van afgelopen kerstvakantie hebben zij het toernooi een andere opzet gegeven. Hierdoor hebben ze op maandag 30 december een extra
spannende finaledag van handbal én voetbal. Ook hebben ze tal van activiteiten, zoals een dansshow, een voetbalshow en assisteerde de wereldberoemde grensrechter Dave Goossens de voetbalwedstrijden. Een groot deel van de opbrengst van de loterij werd gedoneerd aan
stichting FC Robinstijn. Deze stichting laat voetbal gerelateerde kinderwensen in vervulling gaan, voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het om welke reden dan ook verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden.
Deze Stichting heeft zoals jullie al eerder hoorde, deze onderscheiding in 2015 mogen ontvangen
Na afloop van de 50e editie hebben de volgende leden afscheid genomen van deze organisatie voor hun meer dan bewezen diensten ;

Jan Manders, 48 jaar lid
Piet van den Heuvel, 46 jaar lid
Ria Manders, 38 jaar lid
Tiny Laukens, 9 jaar lid

Een puike prestatie van deze vrijwilligers

De nieuwe dragers van de 30ste Henk Beekman Memorial ; Organisatie Peelland Kersttoernooi

Namens C.v. de Heikneuters gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding