Mis niets

Prins Stef I

2023
Kom naar de Hei en feest, lach, dans en zing met ons mee!
Wie is
Prins Stef d'n Uurste?

Geboren, ja geboren én niet gevonden zoals sommige grappige familieleden beweren, in het ziekenhuis in Helmond. De tweede uit een gezin van drie kinderen. Opgegroeid ben ik aan de St Jozefstraat 6 in de Hei. Naar de kleuterschool in de klas bij Zuster Viktima. Voor de jongeren onder ons, een zuster en een strenge ook! Maar dat was misschien ook wel ooit nodig. Daarna de lagere school de Beukelaar tegenwoordig d’n Bogerd, Voetballen bij SJVV natuurlijk en gitaar les. Maar vooral met mijn vrienden op pad, er op uit. Vervolgens naar de Bernard Alfrink Mavo. Al met al een fijne en gezellige jeugd in de st Jozef.

Ik ben ook in Rotterdam naar school geweest en heb in verschillende plaatsen gewoond. Het was in 1998 , ik was inmiddels bijna 30 jaar, toen ik mijn prinsesje leerde kennen. Een 5 jaar jonger durske uit Heusden. Toen ik ze had gevonden, ging het allemaal snel. In 2000 nam ik de winkel van mijn ouders over en richten me volledig op de woninginrichting. In 2003 kochten we het huis dat we helemaal verbouwden. In 2004 trouwden we en 2005 werd onze dochter Silke geboren. In 2007 onze zoon Jip gevolgd door onze zoon Abe in 2008. Ons gezin was compleet.

Na de geboorte van onze kinderen is Mieke fulltime in de zaak gestapt. Ook vandaag de dag werken we nog samen met hart en ziel in het bedrijf, op ons heerlijk plekje in de Hei. Genietend van de opgroeiende kinderen en de vrienden om ons heen.

In mijn vrije tijd, speel ik elke donderdagavond bij ons een potje poolbiljart samen met de fireballs. (wordt meestal net iets te laat). En voetballen bij het veteranen team van SJVV . Altijd fanatiek geweest in de 1e, 2e maar ook in de 3e helft! Inmiddels actief als thuis fluitende scheidsrechter. Daarna een lekker pilsje bij de turf, tegenwoordig Perron, óf in de kantine van SJVV.

Op zondagmorgen ga ik ook een lekker potje tennissen bij TC op Dreef, wat fijn dat dat gewoon aan het einde van de straat kan! Ik ga graag met de kinderen, om de beurt, naar de thuis wedstrijden van PSV. Daar geniet ik van, zo’n één op één momentje met ze. Ook kan ik genieten van lekker eten met Mieke en vrienden. En in de zomer lekker op vakantie naar het zonnige Griekenland en in de Meivakantie de latten op!

Ja, en Carnaval vieren natuurlijk! In 2015 samen met ons Miek tot boerenbruidspaar gekozen, met een meer dan geweldige boerenfamilie, die uitgroeide tot een mooi clubke waar we elk jaar carnaval mee vieren en zelfs met de optocht mee zijn gaan doen.

Jarenlang gonsde mijn naam rond tijdens het prinsenraden. Het moest er dus toch wel een keertje van komen…? Daar was hét telefoontje in mei vorig jaar, de voorzitter van de heikneuters Peter Proenings. We mochten er even over nadenken en een keertje komen buurten. De kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze er volop van kunnen meegenieten, dus Mieke overtuigd! Ik kon volmondig JA zeggen op de vraag: of ik de nieuwe prins van de Hei wilde worden.

Omdat ik vaak werd geraden als prins, hebben Bas Bax en ik tijdens het poolbiljarten onder het genot van een drankje en met een hoop geouwehoer afgesproken dat als Bas prins werd ik secondant zou worden en omgekeerd als ik prins werd, Bas secondant. Dus werd het tijd om Bas aan deze belofte te houden. Geweldig is het om mijn maat aan mijn zijde te hebben tijdens dit avontuur en dit samen te beleven.

Prins en prinses van de Hei, toch echt wel wennen die titel, maar wij gaan ervoor!! Voorop in de polonaise en feesten dat kan alleen samen met jullie, alle Heikneuters, Heikneuterinnekes maar natuurlijk ook de familie, vrienden en iedereen die dit met ons mee viert!

Dus kom op naar de hei en feest, lach, dans en zing met ons mee.
Alaaaaaaaf
Prins Stef d'n Uurste
en Prinses Mieke
Silke, Jip en Abe